Składniki:
- mięso (dwa udka z kurczaka albo skrzydełka na przykład)
- włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler (korzeń i liście), kawałek pora
- 3-4 większe ziemniaki
- pół dużego kalafiora lub mały kalafior
- przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
- 2-3 łyżki śmietany
Wykonanie:
Marchew,
pietruszkę i korzeń selera obrać i pokroić w plasterki, ziemniaki w
kostkę. Z mięsa i całej włoszczyzny przygotować wywar. W
trakcie gotowania dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, ziele
angielskie i liść laurowy. Po około 10 minutach dorzucić podzielonego na
różyczki kalafiora. Gotować do miękkości. Po koniec zabielić zupę
śmietaną i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem wyciągnąć
liście selera i pora. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz