niedziela, 26 sierpnia 2012
łopatka wieprzowa w sosie własnym
2 kg
łopatki wieprzowej
1 duża cebula
1 marchewka
1 pietruszka
pasternak
szczypiorek
koperek
1 łyżka (płaska ) kurkumy
2 przyprawy do wieprzowiny
Po pełnej łyżce – cebuli suszonej, estragonu, papryki
czerwonej(mielona słodka) zioła prowansalskie
4 ziarna owocu jałowca
3 kiście laurowe
Oliwa do smażenia (ok. 2-3 łyżki) pieprz maggi –do smaku
czy wiesz że..
Jeśli podczas gotowania w garnku z makaronem zostawimy chochelkę - makaron na pewno nie wykipi.
sentencja na dziś
Śmiejcie się nie czekając, aż będziecie szczęśliwi, inaczej bowiem umrzecie, nie roześmiawszy się ani razu
Subskrybuj:
Komentarze (Atom)





