Powered By Blogger

niedziela, 12 lutego 2012

Sean Paul - She Doesn't Mind HQ

na dobry humor.

Jedna koleżanka żali się drugiej:
- Mój Kazik jest ostatnio jakiś oziębły w sprawach seksu.
- Podmień mu w czasie kąpieli szampon na taki dla psów - radzi druga - Ja swojemu tak zrobiłam, to po wyjściu spod prysznica rzucił się na mnie, jak jakiś brytan, zaciągnął do łóżka i mało mnie na strzępy nie rozerwał w czasie stosunku!
Minęły dwa dni:
- Beznadziejna ta twoja rada z szamponem dla psów.
- Coś ty? Nie zadziałało?
- Zadziałało. Wyskoczył z łazienki, op.....lił całą kiełbasę z lodówki, a jak mu zwróciłam uwagę, to ugryzł mnie w tyłek i poleciał do tej suki, Kowalskiej z trzeciego piętra...

bułki maślane

- 60 dag mąki,
- 250 ml mleka,
- 2 dag drożdży,
- 6 dag cukru,
- 5 dag masła,
- 2 jajka,
- jedno żółtko (białko zostaje do posmarowania bułek),
- sól
i na kruszonkę:
- 5 dag masła,
- 5 dag cukru,
- 6 dag mąki.
Najpierw zaczyn. Drożdże, łyżka cukru, 5 dag mąki, mleko. I chwila relaksu w oczekiwaniu aż wyrośnie. Do wyrośniętego zaczynu dodajemy resztę cukru, mąki, jajka i żółtko, solimy ciut i wyrabiamy ciasto. Do wyrobionego dodajemy roztopione masło. Dajemy ciastu trochę porosnąć, (w tym czasie robimy kruszonkę) potem formujemy bułki, a właściwie kulki, które leciutko spłaszczamy. Zostawiamy je do wyrośnięcia, potem smarujemy białkiem i posypujemy hojnie kruszonką. Całkowicie wyrośnięte bułeczki wstawiamy do pieca rozgrzanego do 175 stopni i pieczemy 25 - 30 minut.


Bułeczki maślane

colesław po mojemu..

½ głowki białej kapusty,
    2 marchewki,
    1 czerwona papryka,
    1 cebula,
150 ml majonezu,
    2 łyżki śmietany,
    1 cytryna,
    1 łyżeczka cukru (lub tabletka słodzika dla mających problemy),
       sól, pieprz.
   Kapustę oczyścić, wyrzucić wierzchnie liście, wyciąć głąb i grube części i posiekać. Marchewki obrać i zetrzeć na grubej tarce, nie na Bercie... chociaż, jak ktoś ma taką możliwość... paprykę oczyścić z nasion i gniazd nasiennych, umyć i pokroić w krótkie paseczki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Nawet bardzo drobno. Wszystko włożyć do dużego garnka, lekko posolić i skropić sokiem z połowy cytryny. Wymieszać i odstawić na chwilę.
   Majonez wymieszać dodając trochę soku z cytryny (wg smaku), śmietanę i doprawić solą, pieprzem i cukrem. Sos wymieszać z warzywami.
 

Czy wiecie że...

Jeśli groszek czy szpinak szybko ostudzimy po gotowaniu - warzywa pozostaną zielone.

Sentencja na dziś;

Jak słońce topi lód, tak dobroć usuwa nieporozumienia, nieufność i wrogość.