sobota, 6 lipca 2013
jogurtowiec z jagodami
3 jajka
1 szkl cukru
½ szkl oleju
1 szkl jogurtu naturalnego
3 szkl mąki
cukier waniliowy
1 łyżka proszku do pieczenia
ok. 2 szkl jagód
cukier puder do posypania
Jajka ubić z cukrami na białą masę (ok. 5 min) nadal
ubijając dodać jogurt i olej. Miksować do połączenia składników. Przesiać mąkę
z proszkiem do pieczenia i dodać do masy, dokładnie wymieszać łyżką. Na koniec
dodać jagody. Piec ok. 40 – 45 min w 190 st C. (ja na wierzch ciasta dodałam startą
czekoladę, cukier puder i jagody gotowane na parze z cukrem…) Smacznego.
czy wiesz że;
Aby dżemy, powidła i konfitury nie fermentowały, na dno słoików należy włożyć odrobinę świeżego imbiru pokrojonego na wiórki.
sentencja na dziś;
Głód jest wtedy prawdziwy, gdy człowiek patrzy na drugiego człowieka jako na obiekt do zjedzenia.
Subskrybuj:
Posty (Atom)