500g serc drobiowych
1 cebula
1 marchewka
200ml śmietany 18%
2-3 łyżki przyprawy do gyrosa
2 łyżki lubczyku
1 kostka rosołowa warzywna
1 łyżka mąki
Oliwa i pieprz

Serca umyć, oczyścić, obgotować (do15 min) ostudzić pokroić
w cienkie talarki . Cebulę skroić w pół talarki , marchewkę zetrzeć na tarce. Cebulę
zeszklić na 2-3 łyżkach oliwy, dodać serca i marchew, posypać przyprawą do grosa
i mąką – wymieszać. Podlać 2 szkl wody dokładnie wymieszać , wrzucić kostkę
rosołową i pieprz. Gotować ok. 10 min, po tym czasie dodać śmietanę i lubczyk
trzymać na słabym ogniu jeszcze przez ok. 2-3 min. Podawać wg uznania. Smacznego ;)