Mistrz Polski w skokach spadochronowych wspomina swój pierwszy raz:
- Wyskoczyłem z samolotu i poczułem się jak ptak.
- Taki wolny? - przerywa jeden ze słuchaczy.
- Nie, po prostu leciałem i srałem.
sobota, 11 lutego 2012
ciasto orzechowo- czekoladowe
150 g mąki
100 g orzechów mielonych ( użyłam laskowych)
1 budyń czekoladowy
1 czubata łyżka kakao
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
150 g cukru
4 jaja
1/8 l mleka
150 g miękkiej margaryny
Owoce- niekoniecznie, bez nich ciasto smakuje równie pysznie. Ja dodałam wiśnie
Sypkie produkty połączyć ze sobą. Jaja z cukrem ubić na puszystą masę. Do masy dodawać na przemian margarynę, mleko i mąkę z dodatkami- całość ubijać mikserem. Ciasto wyłożyć do tortownicy lub blaszki, piec ok. 40 min w 180*C.
100 g orzechów mielonych ( użyłam laskowych)
1 budyń czekoladowy
1 czubata łyżka kakao
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
150 g cukru
4 jaja
1/8 l mleka
150 g miękkiej margaryny
Owoce- niekoniecznie, bez nich ciasto smakuje równie pysznie. Ja dodałam wiśnie
Sypkie produkty połączyć ze sobą. Jaja z cukrem ubić na puszystą masę. Do masy dodawać na przemian margarynę, mleko i mąkę z dodatkami- całość ubijać mikserem. Ciasto wyłożyć do tortownicy lub blaszki, piec ok. 40 min w 180*C.

Czy wiecie że...
ZAPACH NAFTALINY można usunąć z szafy, przecierając wnętrze gąbką, zwilżoną mieszaniną spirytusu denaturowanego i soku z cytryny, w równych ilościach.
Subskrybuj:
Posty (Atom)