środa, 28 sierpnia 2013
sos pietruszkowy na mięsie mielonym
1 kg
mięsa mielonego
4 cebule
1 marchewka
2 pęczki natki pietruszki
1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego
1 łyżka przyprawy do grosa
1 płaska łyżka cukru
1 łyżka mąki
1 mała śmietana 12 %
Pieprz sól do smaku
Olej
Cebulę i marchew obrać ,oczyścić i pokroić w pół talarki. Na
rozgrzany tłuszcz wrzucić marchew, po 5 min dodać cebulę, dusić ok. 10 min. po
tym czasie dorzucić mięso mielone i przyprawy. (bez mąki śmietany i pietruszki-mięso w trakcie duszenia rozdzielać na drobne kawałeczki),
dolać 600 ml wody. Dusić ok. 10-12 min,
podbić mąką ,zabielić śmietaną ,dodając posiekaną nać pietruszki zostawić na
ogniu jeszcze na ok 4 min. Doprawić. Podawać wg uznania. Smacznego :)
czy wiesz że;
Lśniące włosy -Po umyciu włosów szamponem, wylać na głowę ok. pół szklanki świeżo
wyciśniętego soku z cytryny, po czym rozprowadzić i wmasować go we
włosy. Po kilku minutach dokładnie zmyć maseczkę wodą i nałożyć dowolną odżywkę.
Zabieg można powtórzyć najwcześniej po upływie dwóch tygodni
Zabieg można powtórzyć najwcześniej po upływie dwóch tygodni
Subskrybuj:
Posty (Atom)