niedziela, 5 maja 2013
kurczak - made in china.... ;)
1 kg cebuli
mały słoik koncentratu-zastąpiłam pomidorami z puszki wraz z sosem
olej do smażenia
1/2 szkl bulionu z kury
4-5 łyżek sosu Tao Tao (ja dałam słodko-pikantny)
mielona słodka papryka
majeranek, sol
Kurczaka pokroić na 6 porcji, każdą posolić, oprószyć majerankiem i papryką. Na gorącym tłuszczu zrumienić kawałki kurczaka, dodać pokrojoną w pół krążki cebule, 1/2 szkl gorącej wody lub bulionu i dusić pod przykryciem. Miękkie mięso przełożyć na wygrzany półmisek. Koncentrat rozprowadzić niewielką ilością wody lub bulionu dodać sos Tao Tao, wlać do rondla z uduszoną cebulą, wymieszać i zagotować. Obłożyć kurczaka sosem. Podawać z ryżem i sałatą.
czy wiesz że ;
Kurczaka najlepiej wstawić do bardzo gorącego piekarnika (200-220°C), a
gdy mięso lekko się przyrumieni, należy obniżyć temperaturę do 180°C
Subskrybuj:
Posty (Atom)