Powered By Blogger

niedziela, 5 maja 2013

Sum 41 Reason to Believe (Acoustic) Lyrics

kurczak - made in china.... ;)

kurczak-ok 1,5 kg
1 kg cebuli
mały słoik koncentratu-zastąpiłam pomidorami z puszki wraz z sosem
olej do smażenia
1/2 szkl bulionu z kury
4-5 łyżek sosu Tao Tao (ja dałam słodko-pikantny)
mielona słodka papryka
majeranek, sol      


Kurczaka pokroić na 6 porcji, każdą posolić, oprószyć majerankiem i papryką. Na gorącym tłuszczu zrumienić kawałki kurczaka, dodać pokrojoną w pół krążki cebule, 1/2 szkl gorącej wody lub bulionu i dusić pod przykryciem. Miękkie mięso przełożyć na wygrzany półmisek. Koncentrat rozprowadzić niewielką ilością wody lub bulionu dodać sos Tao Tao, wlać do rondla z uduszoną cebulą, wymieszać i zagotować. Obłożyć kurczaka sosem. Podawać z ryżem i sałatą.

na dobry humor ;

Na łące pasie się wielki byk. Odgania ogonem muchy i szczypie zieloną trawkę. W pewnym momencie zauważa kątem oka wychodzącego zza pagórka białego królika, który coś krzyczy. Byk wraca do jedzenia a zbliżający się królik wrzeszczy:
- Z drogi, bo idzie królik - król zwierząt.
Byk dalej zajada trawę i macha ogonem. Królik stanął za nim i mówi:
- Jak zaraz nie odejdziesz, to gorzko tego pożałujesz. Liczę do trzech:
- Razzzzz, dwaaaaaa...
W tej chwili byk walnął wielkiego placka i to tak, że trafił prosto w królika, po czym wrócił do jedzenia. Po kilku minutach z kupy wynurza się brązowy królik i pyta:
- Co, zesrałeś się ze strachu cwaniaczku?

czy wiesz że ;

Kurczaka najlepiej wstawić do bardzo gorącego piekarnika (200-220°C), a gdy mięso lekko się przyrumieni, należy obniżyć temperaturę do 180°C

sentencja na dziś;

Za młodu żyjesz marzeniem, na starość wspomnieniem.