piątek, 5 października 2012
waniliowiec
¾ kostki margaryny
1 szkl cukru
2 szkl mąki
4 żółtka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
Masa śmietankowa;
4 białka
1.1/2 szkl cukru
4 duże śmietany 18%
2 budynie waniliowe
Z podanych składników zagnieść ciasto,1/4 ciasta włożyć do
zamrażalnika na 15 min, resztą ciasta wykładamy( wcześniej lekko natłuszczoną)
formę do ciasta.
Masa- białka ubijamy z cukrem
4 kubki śmietany ubijamy ok. 8-10 min, pomału dosypując
budyń, dodajemy ubite białka, delikatnie mieszając(ręcznie)
czy wiesz ze..;
Czosnek gorzknieje wskutek długiego smażenia, dlatego do potraw powinno
się dodawać rozdrobniony czosnek dopiero wtedy, gdy potrawa będzie
niemal gotowa
Subskrybuj:
Posty (Atom)