biszkopt
10 jaj
10 łyżek cukru
8 łyżek mąki pszennej
2 łyżki maki kartoflanej
2 -3 łyżeczki proszku do pieczenia
6-7 łyżek oleju
2 łyżki octu + szczypta soli
Białka z cukrem i solą ubić na sztywno, dodać żółtka, mąkę z
proszkiem do pieczenia(mieszać powoli) po ok. 1 min dodać olej i ocet, lekko
wymieszać, wylać na 2 wcześniej przygotowane blachy. Piec ok. 35 min w 165 st
masa
puszka brzoskwiń
2x galaretka brzoskwiniowa
2 serki „Danio”
2 śmietany typu :śnieżka+ mleko
powidło(ja miałam różane)
brzoskwinie odsączyć, pokroić w kostkę, galaretkę rozprowadzić w 600 ml
wrzącej wody odstawić do ostygnięcia. „śnieżkę „wg przepisu na opakowaniu. Do śmietany
dodać serki i zimną galaretkę , odlać ok.
400-500ml masy dosypując łyżkę kakao. Do większej części dodać brzoskwinie ,wymieszać
,pierwszy biszkopt nasączyć lekko syropem z pod brzoskwiń wyłożyć masę
brzoskwiniową, przykryć drugim plackiem którego wierzch posmarować powidłem i
posmarować resztą masy kakaowej. Udekorować wg uznania (ja miałam kokos) smacznego