niedziela, 12 maja 2013
tortilla-wraps po mojemu ;)
12 szt tortilli ( tym razem poszłam na łatwiznę – kupiłam …
czosnkowe i pomidorowe)
1 kg
mięsa mielonego – (dałam indycze)
3 cebule
1 przyprawa do grosa
1 płaska łyżka
przyprawy do mięsa mielonego
koper
oliwa
Cebulę obrałam, skroiłam w grubsze pół plastry , zeszkliłam
na gorącej oliwie dodając posiekany koper( koper wg uznania). Po chwili dodałam
mięso z przyprawami, smażyłam na małym ogniu co chwilę mieszając przez ok. 20
min, w ten sposób odparowałam nadmiar powstałego sosu… gorące nakładać na zagrzaną tortille – wraps
dodając surówki i sosy w/ uznania , zwinąć np. w rulonik ( ja placki tortilli
grzeję na gorącej patelni-bez tłuszczu- po ok. 15 sek z każdej strony)
Moja surówka do tortilli ;
1 główka sałaty
1 większy por lub 3 cebule
biała kapusta (ok. 0,5 kg)
marchew
3 łyżki majonezu kieleckiego
4 łyżki sosu czosnkowego
3 łyżki śmietany 12%
pieprz i sól do smaku
czy wiesz że ;
Aby świeże zioła nie straciły aromatu, należy posiekać je na zwilżonej wodą drewnianej deseczce.
Subskrybuj:
Posty (Atom)