środa, 1 maja 2013
kurczak w papirusie
- opakowanie Pomysł na... Papirus, soczysta pierś z kurczaka z papryką
- pierś z kurczaka
- pół opakowania sera feta
- pomidory suszone w oleju
- sól, pieprz
- 8 sztuk ziemniaków
- vegeta, słodka papryka
- odrobina oleju
Pierś dzielimy na cztery części, rozbijamy jak na schabowego ;)
Ser feta dzielimy na cztery części. Na piersi z jednej strony wzdłuż nakładamy ser troszkę go krusząc i miażdżąc. Na ser kładziemy 2-3 kawałki suszonego pomidora. Solimy, pieprzymy i zawijamy w roladki tak aby ser nie wypłynął. "Zszywamy" je wykałaczkami.
Patelnię teflonową rozgrzewamy na pół mocy palnika. Każdą roladkę oddzielnie zawijamy w pergamin. Kładziemy na patelni i tak : na opakowaniu pisze że smażymy po 5 minut z każdej strony, jednak ja po ułożeniu roladek na patelni zmniejszyłam odrobinę ogień i smażyłam je z każdej strony prawie po 10 minut, uważając aby nie przypalić (właśnie, trzeba uważać aby zioła się nie przypaliły). Po tym czasie roladki były gotowe. Przełożyłam je na talerz, razem z ziemniaczkami i sałatką.
Sałatka właściwe to już może być Wasza sprawa jaką zrobicie, ale jeżeli chcecie mieć taką jak ja to:
- 150g sera żółtego
- opakowanie mix sałat
- kilka pomidorów koktajlowych
- sos do sałatek paprykowo- ziołowy
- łyżka majonezu
- 2 łyżki śmietany
czy wiesz że;
Panierka na kotletach czy rybach będzie się lepiej trzymać, jeśli porcje
przygotowane do smażenia wstawimy uprzednio na 20-30 minut do lodówki.
sentencja na dziś;
I jedno wiemy tylko.
I nic się nie zmienia.
Śmierć chroni od miłości,
a miłość od śmierci.
I nic się nie zmienia.
Śmierć chroni od miłości,
a miłość od śmierci.
Subskrybuj:
Posty (Atom)