wtorek, 2 października 2012
"sposób na kobiecą nudę"-ajerkoniak
6 żółtek
szklanka cukru
puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
torebka cukru waniliowego
szklanka spirytusu
1. Miksujemy żółtka, cukier i cukier waniliowy na jednolitą masę.
2. Następnie pomału dodajemy mleko, cały czas miksując.
3. Teraz bardzo powoli dolewamy spirytus, cały czas miksujemy.
4. Gotowy ajerkoniak przelewamy do karafki. Jest gotowy do picia, choć najlepiej, aby postał tydzień lub dwa.
szklanka cukru
puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
torebka cukru waniliowego
szklanka spirytusu
1. Miksujemy żółtka, cukier i cukier waniliowy na jednolitą masę.
2. Następnie pomału dodajemy mleko, cały czas miksując.
3. Teraz bardzo powoli dolewamy spirytus, cały czas miksujemy.
4. Gotowy ajerkoniak przelewamy do karafki. Jest gotowy do picia, choć najlepiej, aby postał tydzień lub dwa.

czy wiesz że;
Jeśli ciasto lepi się do wałka, należy przykryć je folią spożywczą lub papierem śniadaniowym i dopiero wtedy rozwałkować.
Subskrybuj:
Posty (Atom)