Powered By Blogger

środa, 19 marca 2014

VIDEO - Dobrze, że jesteś

kiełbasa w słoiku 2

2,5 kg mielonego mięsa z łopatki lub karkówki.
1 kg  mielonego surowego podgardla
6-8 ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę
2  łyżki soli
3-4 łyżeczki pieprzu
350 ml  zimnej wody
3 łyżeczki majeranku


Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić w/g smaku i nałożyć do 3/4 wysokości małych słoików
Mięso dobrze ubić łyżką w słoiku i mocno zakręcić.
Słoiczki włożyć do dużego garnka,wlać zimną wodę do około 3/4 wysokości słoików, przykryć pokrywką.
Doprowadzić do wrzenia, gotować przez 90 minut.
Studzić w garnku,po czym ponownie gotować przez 35 minut.
Ostudzone słoiki z mięsem przechować w lodówce.

na dobry humor;

Spotyka się dwóch kolegów i jeden jest strasznie pogryziony przez psa:
- Ty, co ci się stało, że jesteś taki pogryziony?
- Aaa pierwszy raz trzeźwy wróciłem do domu i pies mnie nie poznał.

czy wiesz że

ZARODKI MOLI ZNISZCZY PARA, która wypełni wnętrze szafy, jeśli na gorącą cegłę położoną na starej patelni czy metalowej tacy, postawioną w szafie - nalejemy trochę mocnego octu winnego. Szafę należy potem szybko zamknąć.