Powered By Blogger

poniedziałek, 29 lipca 2013

Stachursky - Jedwab

Biszkopt z jabłkiem pod pierzynką



Upiec biszkopt z 4 jaj.

1 kg jabłek
2 płaskie łyżki cukru
8 – 10 łyżek wody
1 galaretka zielona
1 śmietana śnieżka
mleko
kakao lub czekolada do posypania


Jabłka obrać, pokroić na małe kawałki, włożyć do rondelka , dodać cukier , wodę i gotować na małym ogniu ok. 10-15 min co chwilę mieszając. Po tym czasie zdjąć z ognia ,wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę wyłożyć na biszkopt. Wystudzić.

Śnieżkę zrobić wg przepisu podanego na opakowaniu. Bitą śmietaną posmarować wierzch ciasta i posypać kakaem lub startą  czekoladą. Wstawić do lodówki na ok. 40 min. Smacznego

na dobry humor;

Przed ślubem:
Ona - Ciał Janek.
On - No nareszcie, już tak długo czekam.
Ona - Może chcesz żebym poszła?
On - Nie! Co Ci przyszło do głowy? Sama myśl o tym jest dla mnie straszna!
Ona - Kochasz mnie?
On - Oczywiście, o każdej porze dnia i nocy.
Ona - Czy mnie kiedyś zdradziłeś?
On - Nie! Nigdy! Dlaczego pytasz?
Ona - Chcesz mnie pocałować?
On - Tak, za każdym razem i przy każdej okazji.
Ona - Czy byś mnie kiedykolwiek uderzył?
On - Zwariowałaś? Przecież wiesz jaki jestem.
Ona - Czy mogę Ci zaufać?
On - Tak.
Ona - Kochanie.
Siedem lat po ślubie:
Czytajcie od dołu...

czy wiesz że;

Aby usta były zawsze gładkie i nie pękały wystarczy co jakiś czas na noc posmarować je miodem.

sentencja na dziś;

Za odwagę trzeba płacić.
Strach jest za darmo.