Powered By Blogger

poniedziałek, 4 marca 2013

Teenage Heaven - Eddie Cochran Cover - Murasaki Band

ziemniaki zapiekane w boczku

ziemniaczane szaszłyki
1/2 małej żółtej cukinii,
1 cebula,
8 małych ziemniaków,
8 plastrów parzonego boczku,
2 łyżki oliwy z oliwek,
sól i pieprz,
2 patyczki do szaszłyków.

Wykonanie:

Ziemniaki obieramy  i gotujemy osolonej wodzie, aż będą miękkie, ale nadal jędrne. Odcedzamy, odparowujemy i pozostawiamy do lekkiego ostygnięcia. Cukinię kroimy na 1-centymetrowe plastry, a cebulę w piórka.

Każdy ziemniak owijamy plasterkiem boczku. Nadziewamy na szaszłykowe szpadki, naprzemiennie z plasterkami cukinii i cebulą. Całość oprószamy solą oraz pieprzem i hojnie skrapiamy oliwą. Układamy na wysmarowanej tłuszczem blasze i pieczemy przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Smacznego :)
 
ziemniaczane szaszłyki



 

na dobry humor;

Jedzie motocyklista 220 km/h.
Patrzy wróbelek i go potrąca.
Motocyklista zawozi go do domu, daje klatkę, jedzenie i picie.
Rano wróbelek wstaje.
Patrzy: Kraty, woda, jedzenie.
- Kurde, zabiłem motocyklistę.

czy wiesz że;

Aby cynamon był najbardziej aromatyczny, kupując go, należy wybierać jak najcieńsze rurki.

sentencja na dziś;

Jedna nadzieja daje więcej siły niż dziesięć wspomnień.