Powered By Blogger

poniedziałek, 19 grudnia 2011

sałatka z" pekinki"

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3 ogórki kiszone
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki keczupu
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
PRZYGOTOWANIE:
Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy, podsmażamy na oliwie. Kapustę pekińską szatkujemy, mieszamy z przestudzonym kurczakiem. Dodajemy odsączoną kukurydzę oraz pokrojone w kostkę ogórki. Z majonezu i z keczupu tworzymy sos, którym doprawiamy sałatkę. W razie potrzeb solimy ją jeszcze. Mieszamy wszystko. Sałatkę najlepiej podawać po kilkugodzinnym schłodzeniu w lodówce. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz