4 kg
ogórków
5 papryk
0,5 kg
cebuli
1 szkl soli
ZALEWA
4 szkl cukru
3 szkl octu
6 szkl wody
Łyżka gorczycy
Łyżka ziela angielskiego-( wszystko zagotować i przestudzic)
Ogórki kroimy w plastry o średnicy do. 2 cm, papryke w średnią
kostke, cebula w paski. Wszystko razem zalewamy 9 szkl wody z 1 szkl soli
odstawiamy w solance na ok. 2 godz , po
czym odcedzamy i wkładamy do słoików. Zalać zalewą pasteryzować ok. 9 min…
Ważne! ; zmień smak
; dodając do zalewy przyprawe do gyrosa, kurczaka, lub grillową uzyskasz niesamowity smak ogórków…
POLECAM:)
SAŁATKA
5 kg
ogórków
1 główka czosnku
10 cebul
6 łyżki cukru
3 łyżeczki pieprzu
6 łyżeczek soli
1,5 szkl octu
1,5 szkl oleju
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz