4 ogórki konserwowe
3 cebule
2 jabłka
10 śliwek marynowanych
4 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku
Sos;
½ szkl majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka musztardy
cukier, cytryna, sól, pieprz.
Rybę obrać ze skóry, starannie usunąć ości, podzielić na kawałki.
Ogórki pokroić w kostkę, cebulę w cienkie piórka. Lekko oprószyć solą i łyżeczką cukru, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, w trakcie ucierania skrapiać sokiem z cytryny. Śliwki pokroić w paseczki. Majonez wymieszać z jogurtem i musztardą. Przygotowane składniki sałatki połączyć przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z sosem , przybrać zieleniną. Smacznego


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz