15 dag wątróbek drobiowych
8 czubatych łyżek mąki
1 duża cebula
2 jajka
pęczek natki pietruszki
łyżka przyprawy warzywnej
pieprz, sól
olej do smażenia
Wątróbke pokroić w drobniutką kostkę.
Mąkę starannie wymieszać z jajkami i 2 szklankami zimnej wody.. Ciasto
powinno mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany(zbyt gęste można
rozcieńczyć wodą, a za rzadkie zagęścić mąką). Dodać wątróbkę, posiekaną
cebulę, przyprawy i natkę, dokładnie wymieszać. Na mocno rozgrzany na
patelni olej kłaść łyżką ciasto, formując z niego nieduże placuszki i
smażyć je z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło z sezonową
surówką lub ogórkami małosolnymi albo na zimno.Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz