1 kg
mięsa mielonego
10 większych pieczarek
5 cebul
1 cukinia
3-4 różnokolorowe papryki
2 pomidory
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka słodkiej papryki
1 łyżka „ kucharka”
1 łyżka przyprawy do grosa
1 ząbek czosnku
1 łyżka cukru
Tłuszcz
Pieprz i sól do smaku
Warzywa oczyścić i pokroić w paski lub kostkę. Cebulę
poddusić na gorącym tłuszczu ok. 5 min, dodać pieczarki,dusić kolejne 5 min. Dorzucić
resztę warzyw i dusić ok. 35 min podlewając szklanką wody. Na koniec dodać
roztarty czosnek i wszystkie przyprawy odstawić na 10 min do „przegryzienia”
się składników. W tym czasie, mięso usmażyć na wolnym ogniu z niewielką ilością
tłuszczu ( mielone rozgnieść na drobne kawałki). Mięso dodać do warzyw,
dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. Taki farsz nakładać na naleśniki ,
zwinąć wg gustu. Ja podałam z majonezem lub śmietaną. Smacznego ;)



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz