Powered By Blogger

środa, 21 sierpnia 2013

naleśniki - jeszcze inaczej ;)



Usmażyć 12 grubszych i większych naleśników dodając do ciasta 1 łyżkę kurkumy).

1 kg mięsa mielonego
10 większych pieczarek
5 cebul
1 cukinia
3-4 różnokolorowe papryki
2 pomidory
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka słodkiej papryki
1 łyżka „ kucharka”
1 łyżka przyprawy do grosa
1 ząbek czosnku
1 łyżka cukru
Tłuszcz
Pieprz i sól do smaku


Warzywa oczyścić i pokroić w paski lub kostkę. Cebulę poddusić na gorącym tłuszczu ok. 5 min, dodać pieczarki,dusić kolejne 5 min. Dorzucić resztę warzyw i dusić ok. 35 min podlewając szklanką wody. Na koniec dodać roztarty czosnek i wszystkie przyprawy odstawić na 10 min do „przegryzienia” się składników. W tym czasie, mięso usmażyć na wolnym ogniu z niewielką ilością tłuszczu ( mielone rozgnieść na drobne kawałki). Mięso dodać do warzyw, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. Taki farsz nakładać na naleśniki , zwinąć wg gustu. Ja podałam z majonezem lub śmietaną. Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz