Powered By Blogger

wtorek, 9 lipca 2013

naleśniki jagodowe



·  1 szklanka mleka
· 1 szklanka zimnej przegotowanej wody lub 1 szklanka wody mineralnej nie gazowanej
·  3-4 krople oleju
·  3 szklanki maki
·  3 jajka
·  szczypta soli  + 150 ml soku jagodowego
·  Wszystkie składniki wymieszać mikserem na jednolitą masę. Smażyć cienkie naleśniki, z obu stron na rumiano,  na dobrze rozgrzanej  patelni teflonowej.  



Nadzienie
3 szkl jagód
1 duża śmietana lub jogurt naturalny
Cukier

1 szkl jagód wymieszać z śmietaną ( lub jogurtem) z dodatkiem cukru „na smak” . resztę jagód sparzyć na parze z z dodatkiem 2-3 łyżek cukru, tak przygotowane owoce wyłożyć na naleśniki ,zwinąć wg uznania, polać śmietanką (jogurtem) z jagodami. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz