- 6 jajek
- 1 szklanka cukru kryształu
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
- 0,5 l słodkiego mleka
- 1 kostka masła
- 2 budynie waniliowe
- 1 cukier waniliowy
- cukier
- galaretka
- truskawki
Ubijamy pianę z białek. Dalej ubijając,
dodajemy stopniowo cukier kryształ, cukier waniliowy. po 1 żółtku, a na końcu
lekko wmieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 180
st. C
2 opakowania budyniu mieszamy z polową
szklanki mleka. Resztę mleka gotujemy z cukrem waniliowym i zwykłym cukrem ,
wlewamy roztrzepany budyń , gotujemy. Kostkę masła trzemy , dodając
przestudzony budyń . Masę wykładamy na biszkopt.
Rozpuszczamy 3 opakowania galaretki
truskawkowej , kiedy galaretka zaczyna tężeć, wylewamy na ciasto i ozdabiamy
truskawkami. (ja posypałam jeszcze lekko kokosem)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz