- główka młodej kapusty
- pół dużego słoiczka koncentratu pomidorowego
- 6 kulek ziela angielskiego
- 2 listki laurowe
- koperek
- 500 g kiełbasy
- 4 ząbki czosnku
- mąka do zagęszczenia
- 2 kostki rosołowe
- jarzynka
- pieprz
- papryka słodka w proszku
Kapustę umyć i poszatkować, wrzucić do garnka i zalać do połowy wodą.
Dodać kostkę i trochę jarzynki, kulki i listki laurowe i gotować aż
kapusta nie zmięknie. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć z czosnkiem,
wrzucić do kapusty. Pokroić koperek i wrzucić do garnka, dodać
koncentrat i zagęścić według potrzeby ( ok. 3 łyżki mąki rozrobionej w
niewielkiej ilości wody). Doprawić solą ,pieprzem i papryką. Podawać z
gotowanymi gniecionymi ziemniakami lub pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz