Powered By Blogger

środa, 27 czerwca 2012

"lekki"bigos z młodej kapusty

  • główka młodej kapusty
  • pół dużego słoiczka koncentratu pomidorowego
  • 6 kulek ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • koperek
  • 500 g kiełbasy
  • 4 ząbki czosnku
  • mąka do zagęszczenia
  • 2 kostki rosołowe
  • jarzynka
  • pieprz
  • papryka słodka w proszku
bigos ze słodkiej kapusty
Kapustę umyć i poszatkować, wrzucić do garnka i zalać do połowy wodą. Dodać kostkę i trochę jarzynki, kulki i listki laurowe i gotować aż kapusta nie zmięknie. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć z czosnkiem, wrzucić do kapusty. Pokroić koperek i wrzucić do garnka, dodać koncentrat i zagęścić według potrzeby ( ok. 3 łyżki mąki rozrobionej w niewielkiej ilości wody). Doprawić solą ,pieprzem i papryką. Podawać z gotowanymi gniecionymi ziemniakami lub pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz