SKŁADNIKI:70 dag karkówki
5 ogórków kwaszonych
3 pieczarki
1 cebula
ząbek czosnku
musztarda Dijon miodowa
sól
pieprz
olej
natka
nitka
WYKONANIE
Mięso pokroić jak na cienkie schabowe, rozbić, wysmarować musztardą, posypać pieprzem.
Na środku każdego mięsa położyć pokrojone w paski: cebulę, ogórek, pieczarkę.
Zawinąć zrazy, obwiązać je nitką aby się nie rozpadły.
Gotowe zrazy przysmażyć na patelni z olejem, aż się zarumienią.
Do podsmażonych zrazów dolać wodę tak aby się całkowicie przykryły, wrzucić czosnek, łyżkę soli, pozostałe pokrojone pieczarki, cebulę i ogórki (jeśli coś zostało).
Całość dusić pod przykryciem około 50 minut.
Tuż przed podaniem do sosu dosypać posiekaną natkę.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz