SKŁADNIKI: ok. 1,3 kg chudej karkówki wołowej, 2 łyżki margaryny, 2 szklanki posiekanej cebuli, 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, 1 łyżka słodkiej papryki w proszku, 2 i pół łyżeczki soli, pół łyżeczki nasion kminku,pół szklanki Coca Coli, 1/4 szklanki czerwonego wytrawnego wina, 4 posiekane pomidory, 3 łyżki mąki, ugotowany makaron. 
SPOSÓB WYKONANIA: Mięso pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać margarynę i usmażyć mięso na brązowo. Wyjąć mięso, a na pozostałym tłuszczu smaży do miękkości cebulę z czosnkiem. Dodać paprykę, sól i nasiona kminku i gotować przez minutę. Dodać mięso, colę, wino i posiekane pomidory. Przykryć pokrywką i dusić ok. 1 1 godziny, aż mięso będzie miękkie. Wymieszać mąkę z małą ilością wody i dodać do gulaszu . Gotować jeszcze 3-5 minut. Podawać z makaronem.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz