Polewa:
puszka skondensowanego, slodzonego mleka
100 g mlecznej czekolady
Nadzienie:
400 g serka philadelphia
250 ml slodkiej smietany kremowki
4 batony snickers
100 g cukru pudru
Spod:300 g herbatnikow typu petitki
150 g masla
100 g mlecznej czekolady
Nadzienie:
400 g serka philadelphia
250 ml slodkiej smietany kremowki
4 batony snickers
100 g cukru pudru
Spod:300 g herbatnikow typu petitki
150 g masla
Wykonanie:
Spod:Ciastka nalezy drobno pokruszyc. Ja przepuscilam je przez maszynke do mielenia miesa.
Pokruszone ciastka wymieszac z miekkim maslem.
Spod tortownicy wylozyc papierem do pieczenia. Rozlozyc biszkopty i wyrownac.
Wstawic do lodowki.
Nadzienie:
Batoniki Snickers pokroic, w poprzek, na cienkie plasterki.
Serek Philadelphia wymieszac dokladnie z cukrem pudrem.
Ubic smietanke i dodac do masy z serka.
Dodac pokrojone batoniki do masy. Wymieszac i rozlozyc rownomiernie na schlodzonym spodzie.
Polewa:
Puszke mleka skondensowanego gotowac 2 godziny zanurzona we wrzatku.
Ostudzic. Wymieszac lyzka i wylozyc rownomiernie na schlodzone nadzienie.
Mleczna czekolade zetrzec na tarce. Posypac deser.
Dokladnie schlodzic!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz