
składniki:
- 500g makaronu
- 250g pieczarek
- 400g szynki
- 3 dymki
- ser grecki w plasterkach
- olej
- sól
- pieprz
Szynkę pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju. Wyjąć i osączyć. Pieczarki i dymkę opłukać. Białą część dymki i pieczarki pokroić. Do tłuszczu ze smażenia szynki dolać trochę oleju i podgrzać. Wrzucić pokrojoną dymkę. Chwilę smażyć. Dodać pieczarki i smażyć razem aż się zrobią miękkie. Połączyć z szynką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować i odcedzić. Wymieszać z pieczarkami, wędliną i dymką. Plasterki sera pokroić w paseczki, szczypiorek posiekać. Na makaronie z dodatkami położyć kilka kawałków sera, gdy zaczną się rozpuszczać, posypać szczypiorkiem.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz