- 2 szklanki mąki
- 1 jajko
- 1 łyżka oleju
- 3/5 szklanki ciepłej wody
- sól
- 500 g ścisłego twarogu
- 5-7 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
- 2 cebule
- olej
- przyprawa maggi
- pieprz i sól

Z podanych składników starannie zagnieść ciasto.
Ziemniaki ugotować w mundurkach na półmiękko, ostudzić, obrać i zemleć razem z twarogiem. Cebulę obrać, posiekać drobno i usmażyć na złoto na łyżce oleju i dodać do ziemniaków, przyprawić pieprzem, solą i maggi (farsz powinien mieć wyrazisty smak), wymieszać.
Ciasto rozwałkować na placek, szklanką wykroić z niego krążki. Na każdy nałożyć trochę farszu i zlepić ciasto. Włożyć pierogi do wrzącej osolonej wody z odrobiną oleju i gotować ok 4 min.Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz