Powered By Blogger

niedziela, 21 maja 2017

roladki drobiowe ze szpinakiem i pieczarkami

4 piersi kurczaka
150 g szpinaku
8-10 pieczarek
2 ząbki czosnku
rozmaryn - łyżeczka (nie koniecznie)
maggi
sól
pieprz

Pierś rozbijamy tłuczkiem i lekko nacieramy solą oraz pieprzem. Posypany rozmarynem filet odkładamy do lodówki. W tym czasie przygotować musimy nadzienie ze szpinaku. Jeśli użyjemy mrożonego musimy go udusić z posiekanym czosnkiem. Pod koniec duszenia doprawiamy go solą i pieprzem maggą . Jeśli użyjemy świeżego szpinaku wystarczy go drobno posiekać z czosnkiem i wymieszać z łyżeczką oliwy. Podsmażamy drobno posiekane pieczarki ( ok 8 min) mieszamy ze szpinakiem doprawiamy w/g uznania. Pierś kurczaka smarujemy grubo przygotowanym szpinakiem. Zawijamy roladkę i spinamy ją wykałaczką. Przyprawiamy roladkę z wierzchu mieloną papryką Mięso zawijamy w folię aluminiową lub wkładamy do rękawa i pieczemy w 175-180 st C  przez 20-25 min. Roladki możemy podać z mixem sałat lub w/g uznania. Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz