1 kg karczku albo łopatki
3 cebule
80 dag kapusty kiszonej
papryka konserwowa
natka pietruszki (duża garść)
przyprawy -sól ,pieprz
panierka;
3-4 jajka
bułka tarta
Składniki na ciasto naleśnikowe :
3 jajka
3 szklanki maki
woda mineralna gazowana (ile zabierze)
1 szklanka mleka
2 łyżki oleju
sól
Z podanych składników na ciasto naleśnikowe , robimy naleśniki , ważne żeby było lekko słone . Kapustę kiszoną drobno kroimy i gotujemy do miękkości . Mięso myjemy , zalewamy wodą i solimy gotujemy do miękkości . Gdy kapusta zmięknie odcedzamy , Mięso wyciągamy z wody studzimy , rozdrabniamy mikserem ,( ja kroję drobno nożem) łączymy z kapustą . Cebulę obieramy siekamy ,podsmażamy na oleju doprawiając solą , pieprzem i przyprawami . Gdy już się zarumieni dodajemy do mięsa z kapustą , mieszamy dodajemy pociętą nać pietruszki i doprawiamy całość do smaku . Farsz kładziemy na naleśnik na farsz paprykę dowolnie pokrojoną i zawijamy . Jajka rozbić i rozbełtać , wkładamy zwiniętego krokieta do jajka później do bułki tartej i kładziemy na rozgrzanym oleju obsmażyć z każdej strony , podajemy z barszczem czerwonym. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz