0,5 kg serc drobiowych
1 duża cebula
2 duże marchewki
garść suszonych grzybów
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 duża śmietana kwaśna
sól, pieprz
liść laurowy
ziele angielskie
wegeta
1 płaska łyżka cukru
1 łyżka kurkumy
bazylia
Cebulę pokroić i lekko zeszklić na oleju, dodać obraną i pokrojoną marchewkę i razem chwilę smażyć na małym ogniu. Serca oczyścić z nadmiaru żyłek i tłuszczu, przekrój na pół ( lub ćwiartki) i dokładnie opłukać , aby nie zawierały resztek .Odsączyć z wody i podsmażyć na oleju i dodać do marchewki i cebuli.Przyprawić do smaku, dodać koncentrat pomidorowy, cukier,liść laurowy ,ziele angielskie, suszone grzyby, trochę wody i dusić na wolnym ogniu do miękkości.Pod koniec dodać śmietanę , kurkumę i bazylię. podać w/g uznania np; z kaszą. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz