Powered By Blogger

poniedziałek, 29 lipca 2013

Biszkopt z jabłkiem pod pierzynką



Upiec biszkopt z 4 jaj.

1 kg jabłek
2 płaskie łyżki cukru
8 – 10 łyżek wody
1 galaretka zielona
1 śmietana śnieżka
mleko
kakao lub czekolada do posypania


Jabłka obrać, pokroić na małe kawałki, włożyć do rondelka , dodać cukier , wodę i gotować na małym ogniu ok. 10-15 min co chwilę mieszając. Po tym czasie zdjąć z ognia ,wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę wyłożyć na biszkopt. Wystudzić.

Śnieżkę zrobić wg przepisu podanego na opakowaniu. Bitą śmietaną posmarować wierzch ciasta i posypać kakaem lub startą  czekoladą. Wstawić do lodówki na ok. 40 min. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz