Upiec biszkopt z 4 jaj
1 kg
przemielonego białego sera ( ja miałam gotowy „z wiadereczka” )
1 puszka brzoskwiń
150-200 g
cukru
1 cukier waniliowy
3 łyżki żelatyny
3 łyżki masła
2 galaretki
Ser ucieramy z cukrami i masłem do całkowitego rozpuszczenia
się cukru. Brzoskwinie odsączamy kroimy na drobne kawałeczki . Syrop pozostały po brzoskwiniach podgrzewamy
rozpuszczając w nim żelatynę,
przestudzić i powoli wlać do masy serowej cały czas mieszając, dodać owoce.
Całość wlać na wcześniej upieczonego biszkopta i wstawić do lodówki na ok. 40
min. Galaretki przygotować wg przepisu. Wystudzoną galaretkę wylać na sernik
schładzać w lodówce na 30 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz