Powered By Blogger

niedziela, 18 sierpnia 2013

brzoskwiniowy sernik na zimno - na biszkopcie



Upiec biszkopt z 4 jaj

1 kg przemielonego białego sera ( ja miałam gotowy „z wiadereczka” )
1 puszka brzoskwiń
150-200 g cukru
1 cukier waniliowy
3 łyżki żelatyny
3 łyżki masła
 2 galaretki



Ser ucieramy z cukrami i masłem do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Brzoskwinie odsączamy kroimy na drobne kawałeczki .  Syrop pozostały po brzoskwiniach podgrzewamy rozpuszczając w  nim żelatynę, przestudzić i powoli wlać do masy serowej cały czas mieszając, dodać owoce. Całość wlać na wcześniej upieczonego biszkopta i wstawić do lodówki na ok. 40 min. Galaretki przygotować wg przepisu. Wystudzoną galaretkę wylać na sernik schładzać w lodówce na 30 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz