Powered By Blogger

czwartek, 18 lipca 2013

krokiety z parówką

  •  usmażyć 10 naleśników
  • Farsz;
     1 kg kapusty kiszonej
    500 dkg mięsa mielonego
    4 średnie cebule
    10 krótszych parówek
    2 łyżki przyprawy do kapusty
    2 łyżki do mięsa mielonego
    1 łyżeczka tymianku
    2 garści szczypiorku
    Sól , pieprz do smaku
    Olej


    Na sporą ilość rozgrzanego tłuszczu ,wrzucić pokrojoną  w kostkę cebulę – podsmażyć na złoty kolor, dodać  wypłukaną -odsączoną kapustę i przyprawy (bez soli i pieprzu)dusić pod przykryciem ok. 15 min, po tym czasie dodać mięso mielone, dusić kolejne 10-12 min. Przyprawić solą i pieprzem, dodać pocięty szczypiorek, wymieszać ,przestudzić. Na każdy naleśnik nakładać po większej łyżce farszu rozciągając wzdłuż przez środek, na farsz kładziemy parówkę ( jak długie przeciąć na pół) zawinąć jak na krokiety. Każdy obtoczyć mące, jajku i bułce tartej, smażyć na złoty kolor z każdej strony. Ja podałam z barszczem czerwonym. Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz