- usmażyć 10 naleśników
-
Farsz;1 kg kapusty kiszonej500 dkg mięsa mielonego4 średnie cebule10 krótszych parówek2 łyżki przyprawy do kapusty2 łyżki do mięsa mielonego1 łyżeczka tymianku2 garści szczypiorkuSól , pieprz do smakuOlejNa sporą ilość rozgrzanego tłuszczu ,wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę – podsmażyć na złoty kolor, dodać wypłukaną -odsączoną kapustę i przyprawy (bez soli i pieprzu)dusić pod przykryciem ok. 15 min, po tym czasie dodać mięso mielone, dusić kolejne 10-12 min. Przyprawić solą i pieprzem, dodać pocięty szczypiorek, wymieszać ,przestudzić. Na każdy naleśnik nakładać po większej łyżce farszu rozciągając wzdłuż przez środek, na farsz kładziemy parówkę ( jak długie przeciąć na pół) zawinąć jak na krokiety. Każdy obtoczyć mące, jajku i bułce tartej, smażyć na złoty kolor z każdej strony. Ja podałam z barszczem czerwonym. Smacznego ;)
czwartek, 18 lipca 2013
krokiety z parówką
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz