- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka zimnej przegotowanej wody lub 1 szklanka wody mineralnej niegazowanej
- 2-3 krople oleju
- 2 plus 1/4 szklanki maki
- 3 jajka
- szczypta soli
- Wszystkie składniki (łącznie z olejem) wymieszać mikserem na jednolitą masę. Smażyć cienkie naleśniki, z obu stron na rumiano, na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej.
1 główka kapusty
3 udka z kurczaka
4 cebule
1 przyprawa do grosa
1 łyżka przyprawy do kurczaka
1 łyżka przyprawy do dań z kapusty
1 łyżeczka pieprzu
1 łyżka tymianku i bazylii
(Sól do smaku)
Tłuszcz do smażenia
Kapustę pokroić w kostkę – obgotować prawie na miękko,
odcedzić, przestudzić
Udka ugotować , mięso obrać z kości pokroić na mniejsze
części
Cebulę obrać pokroić w pół talarki
Na rozgrzany tłuszcz wrzucić cebulę, po ok. 2 min dodajemy
kapustę i przyprawy, dusimy ok. 20 min co chwilę mieszając, po tym czasie dodać
mięso z kurczaka, wymieszać i doprawić solą ..
Gorącym farszem nadziewamy naleśniki i zawijamy jak krokiety
,( ja podałam z sosem grzybowym) Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz