50dkg mięsa mielonego
1 jajko
sól, pieprz, przyprawy według gustu
do obtaczania kulek jajko i bułka tarta
tłuszcz
cebulka
warzywa (jakie macie, ja dałam marchewkę, pietruszkę i paprykę)
30dkg grzybów (miałam świeże)
makaron (w ilości jakiej lubicie)
natka pietruszki
Wykonanie:
Ugotować makaron i pokrojone w kostkę
warzywa (u mnie marchewka i pietruszka). W między czasie wyrobić mięso z
jajkiem i przyprawami, jak na kotlety mielone, zrobić z nich kulki
wielkości orzecha, które obtaczać w jajku i bułce. Usmażyć na maśle.
Zdjąć z patelni, a na patelnie wrzucić i obsmażyć cebulkę, grzyby z warzywami.
Etap końcowy to; dorzucamy do warzyw i grzybów kulki mięsne z odpowiednią ilością makaronu, posypujemy wszystko natką pietruszki. smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz