- 250 g roztopionego masła
- 1 filiżanka mleka
- 2 łyżki cukru
- 1 tabliczka roztopionej czekolady (125g)
- 1 filiżanka likieru (może być brandy ale w mniejszej ilości)
- 1 jajko (opcjonalnie)
- 1-2 duże paczki petitek

Wszystkie
składniki za wyjątkiem petitek dobrze wymieszać w misce. Ciastka
połamać, ale nie za drobno. Jest mi ciężko powiedzieć ile tych ciastek
dokładnie potrzeba. Należy je dodawać stopniowo do czasu aż masa zrobi
się trochę gęsta. Wtedy podzielić ją na dwie części i każdą część wylać
na dość dużej wielkości folię aluminiową. Zawinąć i włożyć do
zamrażalnika. Najlepiej zostawić kormos w zamrażalniku przez cała noc.
Wyjąć, trochę odczekać żeby kormos zmiękł i dał się pokroić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz