SKŁADNIKI: 6 jajek ugotowanych na twardo i przekrojonych na połówki, 2 łyżki posiekanych zielonych oliwek, 2 łyżki posiekanych kaparów, 2 łyżki posiekanych rzodkiewek, 1 rozgnieciony na pastę filet anchois, 1 łyżka majonezu, 1 łyżka jogurtu naturalnego, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki.
SPOSÓB WYKONANIA: Z jajek wyjąć żółtka. Wymieszać je z oliwkami, kaparami, anchois i rzodkiewkami. Dodać majonez i jogurt. Wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem. Przegotowanym farszem nadziać połówki jajek. Posypać posiekaną natką pietruszki.
SPOSÓB WYKONANIA: Z jajek wyjąć żółtka. Wymieszać je z oliwkami, kaparami, anchois i rzodkiewkami. Dodać majonez i jogurt. Wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem. Przegotowanym farszem nadziać połówki jajek. Posypać posiekaną natką pietruszki.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz