
pierś z kurczaka podwójna
ser żółty twardy
Ogórki kiszone
papryka
sól i pieprz vegeta
bułka tarta
Produkty do surówki:
1 Kapusta pekińska
3 jabłka
2 papryki
0,5 kg marchwi
Sos do sałatek
Olej bądź oliwa z oliwek
Sposób przyrządzenia kotletów:
Pierś z kurczaka cienko rozbić tłuczkiem. Posypać delikatnie solą i pieprzem bądź vedetą. Na środku kotleta ułożyć kawałeczek sera, papryki i ogórka kiszonego. Zwinąć w roladkę. Tak przygotowane kotlety obtaczamy dokładnie w jajku a następnie bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ok 8 minut, tak aby skorupka kotlety była złoto-brązowa.
Sposób przyrządzenia surówki:
Kapustę posiekać na drobne kawałki, marchewkę zetrzec na tarce, jabłka i paprykę pokroić w drobne paski. Wszystko razem wymieszać dodać przyprawy oraz sos do sałatek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz