• 2 jajka
• 1 bułka
• przyprawa do ryb
• sól, pieprz
• natka pietruszki
• bułka tarta
Sposób przygotowania:
1. Rozmrożone lub świeże mięso ryb dokładnie zmielić.
2. Bułkę namoczyć w wodzie. Kiedy zmięknie, odcisnąć i zmielić jak ryby.
3. Do zmielonych ryb dodać zmieloną bułkę, posiekaną natkę pietruszki (może być sporo),drobniutko pokrojoną cebulę, wbić 2 jajka, przyprawić do smaku, ale farsz powinien być pikantny.
4. Masę rybną wstawić do lodówki. Oziębić.
5. Zwilżonymi zimną wodą rękami formować kotlety, obtaczać je w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
6. Podawać z ulubionymi dodatkami, np. frytkami lub opiekanymi ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz