BISZKOPT
6 jajek
1 szkl cukru
1 szkl mąki przennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
MASA;
2 opakowania galaretki pomarańczowej
1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego mleka 1 puszka brzoskwiń(500ml)
PONADTO;
Dodatkowa puszka brzoskwiń
Płatki migdałów
pergamin
Biszkopt;jaja ubić z cukrem do białości, wsypać mąkę przesianą z proszkiem oraz kakao,delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do wyłozonej papierem formy,piec 25min. W temp,180st C
Masa; galaretki rozpuścić w 2 szkl, wrzącej wody,ostudzić ale nie doprowadzając do stężenia.
Chłodną galaretkę ubić mikserem ,następnie dolać mleko- ubijać 2 min. Masę podzielić na 2 części, brzoskwinie odsączyć , pokroić w kostkę ,połączyć z jedną częścią masy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz