Składniki:
* 350 g sera mascarpone
* 2 jajka
* opakowanie podłużnych biszkoptów
* łyżka cukru
* kakao
* szklanka mocnej, zimnej kawy
* kieliszek likieru amaretto
Żółtka utrzeć z cukrem na jednolitą masę (najwygodniej mikserem), dodać ser i delikatnie mieszać aż całość się połączy, wlać kieliszek likieru. Ubić pianę z białek i połączyć z masa serową, bardzo delikatnie wmieszać. Biszkopty maczać w kawie i układać w formie lub szklanej misie.Na biszkopty nałożyć warstwę sera, przykryć biszkoptami i ponownie nałożyć ser. Koniecznie wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Posypać kakao.
Drobna rada: zdecydowanie wygodniej jest najpierw ułożyć biszkopty w formie i dopiero nasączać kawą
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz