180 g.cukru
400 g.mąki pszennej
250 g.margaryny
5 żółtek
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
5 białek
180 g.cukru
1 budyń śmietankowy
1 budyń waniliowy
3 kubki 400 g śmietany 18 %
Sposób przygotowania
1.
Nagrzać piekarnik 190 * CCiasto:
Cukier zemleć na cukier puder 10sek. obr.poz.9 dodać pozostałe składniki wyrabiać 2 min.na najwyższych obrotach .Ciasto podzielić na dwie części
Masa:
Białka ubić na sztywno 2min. dodać cukier i pozostałe składniki wymieszać na jednolitą masę ok. 2 m.
Część ciasta wyłożyć na blachę, wylać masę- drugą część ciasta zetrzeć na tartce na zasadzie kruszonki
Piec ok.1godz. 190* C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz