Powered By Blogger

czwartek, 19 stycznia 2012

Sernik bez sera

Ciasto:
180 g.cukru
400 g.mąki pszennej
250 g.margaryny
5 żółtek
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
5 białek
180 g.cukru
1 budyń śmietankowy
1 budyń waniliowy
3 kubki 400 g śmietany 18 %




Sposób przygotowania

1.
Nagrzać piekarnik 190 * C
Ciasto:
Cukier zemleć na cukier puder 10sek. obr.poz.9 dodać pozostałe składniki wyrabiać 2 min.na najwyższych obrotach .Ciasto podzielić na dwie części
Masa:
Białka ubić na sztywno 2min.  dodać cukier i pozostałe składniki wymieszać na jednolitą masę ok. 2 m.
Część ciasta  wyłożyć na blachę, wylać masę- drugą część ciasta  zetrzeć na tartce  na zasadzie kruszonki
Piec ok.1godz. 190* C

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz