Powered By Blogger

piątek, 27 stycznia 2012

Napoleonki na herbatnikach

3 opak. herbatników (3 x 10 tj. 30szt. razem)
3 szkl. mleka
250 g masła (ja używam roślinnego)
0,5 szkl. cukru
1 szkl. mąki zwykłej
3 jajka
1 duże opak. cukru wanil.
cukier puder do posypania

Blachę wyłożyć sreberkiem lub papierem, ułożyć połowę herbatników ciasno siebie. Część mleka zmiksować z mąką i jajkami. Resztę mleka zagotować z masłem, wsypać cukry. Wlać zmiksowaną masę, wymieszać aż zgęstnieje. Gorącą masę wylać na herbatniki. Przykryć drugą warstwą ciastek. Schłodzić w lodówce, następnie pokroić. Każdą napoleonkę posypać cukrem pudrem.
    

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz