czwartek, 5 stycznia 2012
Kuskus z kurczakiem
Składniki; 1/2 kg piersi z kurczaka, 20 dkg zielonej fasolki szparagowej, 1 szklanka kaszy kuskus, 4marchewki ,puszka zielonego groszku,łyżeczka mielonej słodkiej papryki,łyżeczka przyprawy do kurczaka, sól,olej, łyżeczka posiekanego koperku. Przygotowanie; Piersi natrzeć przyprawą do kurczaka,następnie pokroić w paseczki,posolić i obsmażyć na 5 łyżkach oleju. Marchewki obrać,ugotować,pokroić w grube słupki.Fasolkę ugotować(jeżeli jest z puszki;odcedzić)groszek-odcedzić.Następnie na 4 łyżkach oleju obsmażyć marchewkę,fasolkę oraz groszek.Kuskus wsypać na głęboki półmisek zalać osoloną wrzącą wodą(nad powierzchnią ma być ok c1 cm wody)Odstawić kuskus na kilka minut aż wchłonie całą wodę.Wszystkie przygotowane składniki (razem z tłuszczem ze smażenia)połączyć wyłożyć na półmisek z kaszą-wymieszać.Doprawić solą i papryką przed podaniem posypać koperkiem.Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz