Powered By Blogger

piątek, 6 stycznia 2012

Kokosowa chmurka


 kokosanka.jpg Fotki Zdjęcia Obrazki
Biszkopt
6 jajek,
1,5 szkl cukru,
1,5 szkl mąki ziemniaczanej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka, mąkę i proszek. Upiec na zloty kolor. Po wystygnięciu przekroić na pół. Nasączyć ponczem (woda +cukier +sok z cytryny)
Krem
2 budynie waniliowe ugotować na pół litrze mleka gdy wystygnie utrzeć z 0,5 kostki palmy
Przełożyć biszkopt
Polewa
1,5 paczki wiórek kokosowych
0,5 k palmy,
0,5 szkl cukru rozpuścić w rondelku .Ciepłą polewę wylać na ciasto.
Ja do kremu dałam jeszcze drobniutko pokrojone brzoskwinie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz